Consells de conducció

pixabay - grup-paya-taller-automovils-sant-celoni-automobile-1838782

Per una conducció eficient i sostenible, i sense nervis.

  • 1. Ús de la calefacció i aire condicionat amb moderació. Mai escalfi el motor deixant-lo al ralentí amb l’objectiu d’esclafar l’habitacle. Això perjudica el motor, així com el medi ambient i la butxaca. L’ús de l’aire condicionat augmenta un 5% el consum de carburant. Si a més, a més, aquest ús és abusiu aquest consum es pot disparar-se fins als 2l/100km. Evitar l’ús excessiu d’aquests equipaments estalvia moltes emissions de CO2.
  • 2. Utilitzi el fre motor (reduint de marxa) para reduir la velocitat. Amb règims superiors a les 1400rpm deixa d’injectar-se combustible i es frena sense consumir i sense sotmetre els frens del vehicle a esforç. Al baixar de les 1400rpm torna a injectar-se combustible per què el motor no es pari. Iniciant la marxa immediatament després de l’arrencada en fred i evitant règims elevats, el motor i el catalitzador de gasos d’escampament s’escalfen ràpidament. Cada vegada que frenem bruscament augmentem el desgasts dels frens i pneumàtics.
  • 3. Canviï el més aviat possible a una marxa més llarga i no trepitgi a fons l’accelerador. S’hauria de mantenir entre les 2000 i les 3000 rpm durant la marxa. Cada vegada que accelerem de forma agressiva el consum es dispara.
  • 4. Adaptis al ritme del tràfic. “Els lents” són tan perillosos com “els ràpids”. Estigui sempre atent als límits de velocitat vigents. Informis abans de sortir de vacances sobre els límits de velocitat i normes de tràfic vigents en l’estranger.
  • 5. Si està parat durant més d’un minut, apagui el motor.
  • 6. El vehicle ha de funcionar de forma correcte des del punt de vista tècnic. Les inspeccions periòdiques i el manteniment surten a compte. I no només per mantenir el valor del seu vehicle, sinó perquè també contamina molt més. És important seguir el manteniment recomanat pel fabricant. I utilitzar olis sintètics amb propietats antifricció, ja que es pot arribar a reduir, el consum de combustible, fins a un 5%. Inclòs aquelles petites coses, com un filtre d’aire brut o unes bugies velles, influeixen en el rendiment, del seu vehicle.
  • 7. Comprovar freqüentment la pressió dels pneumàtics. Una pressió dels pneumàtics mínimament per sota del valor establert augmenta la resistència al rodament i el consum del combustible. La fricció del pneumàtic representa fins un 15% del consum total de combustible i amb un control adequat es pot estalviar fins un 4% de consum addicional.
  • 8. Prescindeixi de càrregues innecessàries a sobre i a l’interior del vehicle. Una major resistència aerodinàmica incrementa el consum del combustible. Si circula a altres velocitats, eviti portar les finestres obertes i portar elements innecessaris que “frenin” el vehicle, com per exemple un portaequipatges al sostre buit.
  • 9. En trajectes llargs realitzi parades amb regularitat per descansar. Es recomana cada 2 hores. Quan pari s’ha de moure i relaxar-se. Així estarà en forma pel viatge.
  • 10. No circuli durant molt temps en “reserva”. Si de cop es troba en un embús, la propera estació de servei pot trobar-se molt lluny. A més, estem fent ús dels últims litres de combustible , on s’acumulen les impureses del combustible, per molt refinat que sigui. Aquestes partícules van a parar el fons del dipòsit i el combustible, del fons del dipòsit, recull aquestes partícules i són enviades cap el motor. El filtre de combustible actua com intermediari recollint una part d’elles, encara que no filtra substàncies líquides com les parafines que poden arribar al sistema d’injecció, posant-se a la part alta dels injectors i fent-los malbé.

Leave a Reply